Klaverløvinde og digtersjæl

Maria Bundgård er en bemærkelsesværdig og alsidig kvinde: Klassisk pianist, forfatter, yogalærer og mor til en sort puddelhund ved navn Juno!

Hun er født i Varde i 1991, og som 15-årig vandt hun 1. pris i den danske Steinway Piano Festival. I 2010 blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og har siden studeret på Fryderyk Chopin University of Music i Warszawa samt Schola Cantorum i Paris, hvor hun i dag er bosat.

I foråret 2016 udgav Maria Bundgård sin første bog og cd. I Lyden af vand fortæller hun levende og detaljeret om sin kærlighed til musikken, og vi får god besked om de stykker hun har valgt til sin CD, Sound of Water. Bogen indeholder fine essays om komponisterne Debussy, Ravel, Gaubert og Liszt, og forbilledligt klare analyser af de enkelte værker.

Undervejs krydres fortællingen med citater, blandt andet fra Antoine Saint-Exupérys vidunderlige Den lille prins, samt et længere uddrag af H.C. Andersens Den lille havfrue. Citaterne er nøje udvalgt, og uddyber pointerne i Maria Bundgårds fine tekster.

Men allerstærkest står de afsnit, der handler om Maria selv. Her kommer vi tæt på et dybt fascinerende menneske, der åbent fortæller om sit følelsesliv, og forholdet til sit ‘barn’, den charmerende puddelhund Juno.

mogj_02

På cd’en spiller Maria Bundgård Debussy, Ravel og Liszt med smuk indlevelse og glød, og i Gauberts indtagende ‘Trois Aquarelles’ får hun følgeskab af fløjtenisten Mai Kamstrup Mogensen og cellisten Nikolaj Lund.

sound

Men måske er den vigtigste medvirkende hende, der krediteres således: ‘Juno under the piano’. På billedet man se hvordan!

mogj_04

 

Den fine debut blev fulgt op i november 2016 med I begyndelsen var Klangen, denne gang med indlagt cd. Med udgangspunkt i Johannesevangeliets skabelsesberetning, musik af russiske komponister, og eventyr af H.C. Andersen formidler Maria Bundgård endnu engang sin viden om musikken med dyb indsigt, også i komponisternes liv og følelser. Men ikke mindst skriver hun ærligt og smukt om sit eget liv og følelser. Bogen indeholder også fire eventyr af H.C. Andersen, aftrykt i deres helhed og med den oprindelige retskrivning (tak!), og fire korte fortællinger med fællestitlen Himmelspejl, poetiske og dybt bevægende. I disse stykker træder digtersjælen for alvor frem.

Den medfølgende cd, med musik af Tchaikovsky, Scriabin, Rachmaninoff og Pärt, er af usædvanlig høj kvalitet. Fine fortolkninger, der på det smukkeste supplerer og uddyber bogens fortællinger. Her kommer klaverløvinden til sin ret! Især står det afsluttende værk af Arvo Pärt, “Für Alina”, meget stærkt. I dette tilsyneladende enkle stykke får Maria Bundgård tiden til at stå stille.

 

Køb bøgerne og cd’erne, læs og lyt, og lad dig fange ind i Marias betagende tryllespind!

 

Maria Bundgårds hjemmeside

Maria Bundgård på YouTube

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.