Som svævende engle

“I skal lyde som engle, og så må I også gerne svæve!” Sådan lød instruksen fra dirigenten Torben H.S. Svendsen til sopraner og alter i Københavns Kantatekor. Hørt fra min plads et par meter bag dirigenten lykkedes det med at svæve faktisk ganske godt! Koret havde inviteret til åben korprøve, hvor jeg sammen med en snes andre fik lov til at opleve en af de sidste prøver på Dvořáks Stabat Mater inden koncerterne i Store Magleby Kirke søndag 7. april og Helligaandskirken onsdag 10. april.

Stabat Mater er et af Dvořáks bedste og mest fascinerende værker, og selvom det måske ikke hører til de allerbedst kendte, er det helt fortjent ved at blive mere og mere populært. Skrevet for stort orkester, firstemmigt kor og fire solister er det også et værk, der kræver noget af udøverne. Det er et stort projekt at stable på benene, men i Københavns Kantatekor er den slags nærmest hverdagskost, for de store oratorieværker er simpelthen korets speciale. De er til hverdag ca. 65 medlemmer, men er ved denne lejlighed udvidet med et antal assistenter, så man kommer op på ca. 85. At de fleste sangerne er amatører, eller i hvert fald ikke har sangen som deres hovederhverv, fornemmer man ikke, for niveauet er ualmindelig højt.

Dirigent Torben H.S. Svendsen

Der er helt tydeligt en god kemi mellem koret og deres sympatiske dirigent, med plads til såvel seriøse som muntre bemærkninger fra begge sider. Stemningen var god og hyggelig, og vi gæster følte os godt tilpas og meget velkomne. Under prøven sad koret iøvrigt ikke opdelt i stemmer, som det jo ellers er kutyme, men blandet sammen, for sådan skal det være til koncerterne. En rigtig god idé, for det gav korklangen dybde og intensitet, og det skal nok blive endnu bedre i kirkernes gode akustik. At man er nået langt med prøvearbejdet blev understreget af, at der ganske vist blev arbejdet med klang og med de store linier, men i høj grad også med at finpudse detaljer.

Nu følger så prøver med orkestret, og siden kobles solisterne på. Her har man valgt et meget fint hold bestående af Julie MeeRa Albertsen (sopran), Hanne Fischer (mezzosopran), Niels Jørgen Riis (tenor) og Henning von Schulman (bas). Det lover godt for et par fremragende koncerter!

Læs mere på korets hjemmeside.

Reklamer

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.